Belinka Oil Tung

Belinka Oil Tung се употребува за заштита на дрвени елементи изложени на временски влијанија направени од поиздржливи видови на дрво, и од дрво за јахти или други пловни објекти.

  • безбојна био импрегнација
  • за заштита на дрвени елементи изложени на временски влијанија, како и на дрво за јахти или други пловни објекти
  • добро обработената површина е отпорна на вода, има свиленкаст сјај и не пожолтува со текот на времето

Belinka Oil Tung е соодветно за заштита на дрвена површина каде што е потребна употреба на природни материјали. Не создава заштитен слој врз површината. Поради тоа, препорачлива е редовна проверка на деловите за да се осигурате дека се правилно заштитени. Потребниот временски интревал на одржување зависи од видот на дрво, механичката оптеретеност и изложеноста на влажност. Ви препорачуваме освежување на површината двапати годишно со истиот производ.

Belinka oils се направени од природни состојки и не претставуваат опасност за здравјето и околината.


Предупредување

Крпите потопени со масло мора да се накиснат во вода или да се изгорат по употребата, бидејќи во спротивно можно е спонтано да се запалат.