Belinka Oil Exterier

Belinka Oil Exterier е био импрегнација врз база на природни зеленчукови масла за заштита и одржување на надворешни дрвени површини (дрвена платформа, градинарски мебел, облоги, итн.) направени од отпорни видови на дрво (тиково дрво, даб, багрем, костен, итн.).

  • безбојна био импрегнација
  • платформа, градинарски мебел, облоги, дограма
  • содржи агенси кои го успоруваат создавањето на мувла
  • има мирис на цитрус и брзо се суши

Маслото не создава заштитен слој врз дрвената површина. Поради тоа, за делови премачкани со масло и изложени на временски влијанија потребна е редовна проверка за да се осигурате дека се правилно заштитени. Потребниот временски интревал на одржување зависи од видот на дрво, механичката оптеретеност и изложеноста на влажност. Импрегнираната површина е отпорна на вода и при редовна нега, станува поотпорна на штетни UV зраци во споредба со површините што не се премачкани со масло. Ви препорачуваме освежување на површината двапати годишно со истиот производ.

Belinka oils се направени од природни состојки и не претставуваат опасност за здравјето и околината.


Предупредување

Крпите потопени со масло мора да се накиснат во вода или да се изгорат по употребата, бидејќи во спротивно можно е спонтано да се запалат.