Belocid Plus

Belocid Plus je bezbojno tečno sredstvo, proizvedeno na bazi vode i najsavremenijih biocida, koje efikasno uklanja štetočine.

  • sanira već napadnuto drvo
  • uništava gljivice truljenja i insekte
  • deluje i preventivno

U drvetu deluje kako represivno, tako i preventivno, jer stvara sloj zaštićenog, za insekte i gljivice otrovnog drveta.

Belocid Plus se koristi u slučaju kada drvo nismo prethodno hemijski zaštitili i u njemu su se pojavile štetočine. To su u najvećem broju slučajeva drvne gljivice, koje se pojavljuju zbog vlaženja drveta ili drvni insekti.

Belocid Plus se nanosi premazivanjem, uronjavanjem ili oblivanjem, a može se i ulivati u rupice koje su napravili insekti, odnosno u rupice koje napravimo sami, zato da bi drvo temeljno natopili. Drvo pre nanošenja mora biti suvo i očišćeno. Belocidom Plus treba premazati i one, naizgled nenačete delove drvenih elemenata.

Nakon upotrebe Belocida Plus drvo obvezno premažite i jednim, završnim premazom (TophybridBelton,Beltop uv plus, Exterier), koji stvara barijeru, tako da biocidi ostaju u drvetu i ne mogu doći u neposredan kontakt s okolinom.


Upozorenje

Pri radu treba koristiti zaštitnu odeću, rukavice i naočare, a u zatvorenom prostoru treba osigurati provetravanje. Biocidne proizvode koristiti pažljivo. Pre upotrebe obavezno pročitati uputstvo i informacije o proizvodu.