Kukit


PËRDORIMI I KUKIVE

Në Helios TBLUS, d.o.o. ne e respektojmë të drejtën e individëve për privatësi. Rregullat në lidhje me përdorimin e kukive dhe teknologjive të ngjashme për ruajtjen e të dhënave ose aksesin te të dhënat e ruajtura në pajisje për një individ që viziton sajtin tonë rregullohen nga Rregullorja e përgjithshme për mbrojtjen e të dhënave (GDPR).

 

ÇFARË JANË KUKIT?

Kukit janë skedarë të vegjël teksti që shkarkohen në pajisjen (kompjuter, tablet, telefon) e përdoruesit kur ai viziton një faqe uebi. Kukit zakonisht përfshijnë: emrin e serverit nga i cili është dërguar kuki; jetëgjatësinë e kukit dhe vlerën e saj (zakonisht një numër unik i krijuar në mënyrë të rastësishme).   Vetë kukit nuk përmbajnë dhe nuk mbledhin informacione dhe ruajtja e tyre është nën kontrollin e plotë të shfletuesit të përdorur nga përdoruesi.

Parametrat e kukive

PËR ÇFARË JANË KUKIT?

Kukit përdoren kryesisht për të përmirësuar eksperiencën e përdoruesit.   Me ndihmën e kukive, ndërveprimi mes përdoruesit dhe sajtit është më i thjeshtë dhe më i shpejtë, pasi sajti “kujton” preferencat e individit gjatë një sesioni (kukit e sesionit) ose për një kohë më të gjatë (kuki të përhershme).

Sajti mund të përdorë kukit e vet (kuki të palës së parë) ose mund të përdorë kuki nga sajte ose shërbime të tjera që shfaqin përmbajtje në faqen që shikon përdoruesi (kuki të palëve të treta), p.sh. Facebook.

 

LISTA E KUKIVE NË SAJTIN E UEBIT

Kukit rreptësisht të nevojshme:

EmriQëllimiVlefshmëriaPërpunuesi
cookie_notice_acceptedChecking user cookies confirmation.1 monthHelios TBLUS, d.o.o.
APISIDUsed for Google reCAPTCHA.PersistentGoogle (Google Inc., USA, SCC)*
HSIDUsed for Google reCAPTCHA.PersistentGoogle (Google Inc., USA, SCC)*
NIDUsed for Google reCAPTCHA.PersistentGoogle (Google Inc., USA, SCC)*
SAPISIDUsed for Google reCAPTCHA.PersistentGoogle (Google Inc., USA, SCC)*
SIDUsed for Google reCAPTCHA.PersistentGoogle (Google Inc., USA, SCC)*
SIDCCUsed for Google reCAPTCHA.PersistentGoogle (Google Inc., USA, SCC)*
SSIDUsed for Google reCAPTCHA.PersistentGoogle (Google Inc., USA, SCC)*

 

Kukit për analizën e uebit:

EmriQëllimiVlefshmëriaPërpunuesi
collectUsed to send data to Google Analytics about the visitor’s device and behaviour. Tracks the visitor across devices and marketing channels.End of sessionGoogle Analytics (Google Inc., USA, SCC)*

 

Kukit e medias sociale:

EmriQëllimiVlefshmëriaPërpunuesi
CacheStorageVersionUsed by Facebook to deliver a series of advertisement products such as real time bidding from third party advertisers.PersistentFacebook (Facebook Inc., USA, SCC)*
frUsed by Facebook to deliver a series of advertisement products such as real time bidding from third party advertisers.3 monthsFacebook (Facebook Inc., USA, SCC)*
trConversion trackingEnd of sessionFacebook (Facebook Inc., USA, SCC)*

 

PARAMETRAT E KUKIVE

Përdoruesi mund të kufizojë ose të çaktivizojë në çdo kohë ruajtjen e kukive duke ndryshuar parametrat e kukive në shfletuesin e uebit që përdoret: