Illumina

Illumina je lazurni premaz za posvetljivanje tamnih lazura.

  • posvetljuje tamne lazure
  • nije pogodna kao samostalan premaz
  • za drvo na otvorenom

Illumina je dostupna u jednom, žućkastom tonu. Premaz neće obezbojiti tamnu površinu, već ima dovoljnu pokrivnu moć da ravnomerno pokrije tamnu lazuru i da njenu nijansu približi prirodnoj boji smreke. Posle premazivanja Illuminom, drvo više neće biti vidljivo, a pravilna priprema površine i pravilna upotreba proizvoda daće isti konačni rezultat kao i sve lazure – premazana površina pružaće osećaj vidljive strukture drveta.

Illumina nije otporna na vremenske uticaje pa je zato uvek treba premazati jednim od svetlih tonova Beltopa UV plus. Proizvod takođe ne sadrži biocide što znači da treba drvene površine pre posvetljivanja odgovarajuće zaštititi od štetočina koje napadaju drvo.


Upozorenje

Rad sa Illuminom nije jednostavan i od korisnika zahteva određenu veštinu. Zahtevni, izrazito raščlanjeni elementi (npr. prozorski kapci) predstavljaju poseban izazov. Kod premazivanja takvih elemenata treba sprečiti oticanje premaza i njegovo nagomilavanje na određenim mestima budući da takva mesta, pošto se jednom osuše, ne možemo više da popravimo. Pored toga treba povesti računa i o vremenskim uslovima prilikom nanošenja lazure i njenog sušenja. Temperatura od 15 do 25 °C i relativna vlažnost vazduha manja od 80% predstavljaju idealne uslove za premazivanje. Takođe je važno da je drvo, odnosno podloga suva. Preporučujemo vam da u slučaju kiše odložite posvetljivanje illuminom, a takođe treba izbegavati premazivanje na jakom suncu.


Ton karta

(Nijanse su informativne)