Tophybrid

Tophybrid е премаз за дрво што се употребува за заштита на сите видови на дрво во отворен и затворен простор.

  • до 7 години UV заштита
  • лесно нанесување и брзо сушење
  • за отворени и за затворени простори

Хибридната композиција на врзувачот и другите висококвалитетни состојки гарантира длабока пенетрација на премазот во дрвото, и го прави заштитниот слој UV отпорен, водоотпорен и пареопропустлив. Високата отпорност на временски промени и други надворешни влијанија овозможува долготрајна издржливост на заштитниот слој на дрвото. При премачкување, природната структура на дрвото останува видлива. Belinka Tophybrid е достапен во 6 нијанси како и во безбојна варијанта.

За дрво изложено на надворешни влијанија потребно е посебно внимание. Поради тоа, експертите од Belinka препорачуваат прво нанесување на Belinka Импрегнација, потоа нанесување на Belinka Tophybrid, што обезбедува најдобри резултати за заштита и дизајн.

Исто така може да се употреби Belles наместо Импрегнација. Но, мора да поминат 3 дена пред нанесување на Tophybrid за да се овозможи Belles целосно да се исуши.


Предупредување

Безбоен Tophybrid (Бр. 12) не е соодветен за употреба на отворен простор.


Карта на бои

(Нијанситесеинформативни.)