Exterier

Exterier е лазурен премаз врз водна основа, наменет за посебна заштита на дрво што е изложено на временските надворешни влијанија.

  • заштита од влага, УВ-зраци и од други штетни влијанија на околината
  • содржи конзерванс на филм, што го спречува растот на мувла и на алги на површината
  • не лепи
  • 9 нијанси на бои
  • MIX

Богатиот избор на бои со свилест сјај ја нагласува структурата на дрвото. Belinka Exterier нма непријатен мирис, го штити дрвото и го облагородува.

Неопходно е премазите за дрво, вградено надвор, да се особено отпорни на различни временски промени, на пример, на влага, УВ светлина и на други надворешни влијанија. Квалитетните состојки на Belinka Exterier осигуруваат највисок степен на заштита на дрвото, му даваат на премазот полн изглед, ја задржуваат видлива сопствената структура на дрвото и го штитат дрвото од штетното влијание на УВ зраци, од влага и од други неповолни влијанија на надворешната средина. Премазот содржи и конзервациски филм што ја штити површината од напади на мувла и алги.

Exterier е тестиран според стандардот EN 71-3 и му е издадена потврда дека е примерен за премачкување на детски играчки.


Предупредување

Природно проѕирниот Еxterier бр. 61 не е погоден за нанесување врз нијансирани површини, затоа што посебните УВ-апсорбери и нано-филтри може да предизвикаат создавање на млечен изглед на површината на дрвото.


Карта на бои

(Нијанситесеинформативни.)