Exterier Primer

Exterier Primer е основен премаз што се нанесува на сите видови дрво пред употребата на прекривниот Belinka Exterier Email.

  • основа пред нанесување на Exterier Email
  • врз база на вода
  • спречува истекување на дрвните состојки од дрвото

Ја спречува екстракцијата на супстанции од дрвото преку покривната боја, обезбедувајќи ја нејзината белина. Исто така го подобрува и нанесувањето на бојата за покривање.


Предупредување

За дрва со многу јазли и дрва што содржат танин (даб, костен) препорачуваме два премаза.


Карта на бои

(Нијанситесеинформативни.)