Izjava o zaštiti podataka


 

Helios Grupa (u daljnjem tekstu: kontrolor, kontakt: Količevo 65, 1230 Domžale, Slovenija, email: [email protected] poštuje privatnost naših korisnika i obavezuje se da će pažljivo štititi osobne podatke dobivene putem internetskih obrazaca u skladu sa primjenjivim zakonom.

 

Na određenim dijelovima naše internetske stranice korisnici nam mogu dobrovoljno povjeriti svoje osobne podatke (ime, adresa, e-adresa itd.)Helios Grupa će osobne podatke koristiti i čuvati do kraja svrhe za koju smo osobne podatke primili ili dok korisnik ne povuče svoju suglasnost. Korištenjem prikladnih tehničkih i organizacijskih postupaka za zaštitu osobnih podataka, spriječit ćemo neovlaštene pristupe ili objave osobnih podataka.

 

U slučaju da korisnik ispuni kontaktni obrazac na našoj internetskoj stranici, pružene podatke koristimo samo u svrhu dopisivanja. Nažalost, ako nam korisnik ne želi pružiti kontaktne detalje, nećemo moći odgovoriti na njegovo pitanje.

 

U slučaju da je korisnik pristao na primanje našeg biltena, bilten ćemo slati na njegovu e-adresu do otkazivanja. Klikom na link Odjava koji se nalazi na dnu svakog primljenog biltena, korisnik može bilo kada isključiti primanje biltena. Korisnik također može bilo kada otkazati primanje biltena putem e-pošte na: [email protected] s predmetom poruke: GDPR – Belinka – BIH.

 

U slučaju da korisnik pristane na korištenje njegovih podataka u svrhu ciljanog oglašavanja na Facebooku ili Googleu, korisnik će dopustiti kontroloru korištenje naprednog ciljanja u oglašavanju na internetskim medijima. Ako korisnik želi povući svoj pristanak, to može bilo kada učiniti izmjenom postavki u dodatku za kolačiće. U tom slučaju razdoblje zadržavanja podataka zavisi od korisnikovog otkazivanja.

 

U slučaju da je korisnik ispunio obrazac za registraciju na našoj internetskoj stranici, ponuđene ćemo podatke koristiti samo za pregled i upotrebu dokumenata dostupnih samo registriranim korisnicima, i to do korisnikovog otkazivanja.

 

Helios Grupa povremeno određene dužnosti povezane s obradom stečenih osobnih podataka povjerava ugovornim partnerima s kojima ima ugovor o obradi osobnih podataka. Ti partneri smiju obrađivati stečene podatke u imenu Helios Grupe samo u gore navedene svrhe i u skladu s važećim zakonodavstvom. Kad Helios Grupa koristi programsku opremu ili sprema podatke na poslužiteljima izvan Europske Unije u druge svrhe, kao dio ugovora s pružateljem tih usluga, Helios Grupa koristi odobrene standardne ugovorne odredbe kao zaštitne mjere.

 

Korisnik može u bilo kojem trenutku od Helios Grupe zatražiti pristup svojim podacima i njihovo ispravljanje (te u tom pogledu ograničenje obrade), prenosivost podataka (u slučaju ličnog pristanka ili ugovora) ili brisanje svojih osobnih podataka (to se ne primjenjuje na podatke potrebne za ugovor, za vrijeme trajanja njegovog važenja). Korisnik može u bilo kojem trenutku otkazati svoj pristanak na obradu osobnih podataka ili podnijeti prigovor na korištenje njegovih podataka u svrhu neposrednog oglašavanja. Korisnik će to učiniti slanjem obavještenja s predmetom poruke/tekstom: GDPR – Belinka – BIH na našu e-adresu: [email protected] ili poštom na adresu: Količevo 65, 1230 Domžale, Slovenija. Povlačenje pristanka ne utječe na zakonitost obrade podataka koja se izvršila na osnovi pristanka do njegovog povlačenja. Također svaki nosilac podataka ima pravo podnijeti žalbu neposredno povjereniku za informiranje ako smatra da obrada njegovih podataka predstavlja kršenje primjenjivih zakona.