Премазите на Belinka се средства за заштита и за декорација на дрвото. Наменети се за превентивна заштита од штетници, од временски и од механички влијанија, се користат за декоративно обојување, а веќе нападнатото дрво можат и да го заздрават.

ИМПРЕГНАЦИИ

Belbor Fix Концентрат

Belbor Fix Концентрат

 • импрегнација за кровни конструкции
 • заштита од инсекти, од габички кои предизвикуваат гниење и од синило
 • се добро навлегува и се фиксира во дрвото
Belles

Belles

 • превентивно го штити дрвото од помодрување, инсекти и од габички
 • содржи најсовремени биоциди
 • го подобрува врзувањето на завршите премази врз површината на дрвото
Impregnant Active

Impregnant Active

 • импрегнација за сите видови на дрво
 • штити од инсекти и од габички што предизвикуваат гниење и помодрување на дрвото
 • содржи најсовремени биоциди
 • без непријатна миризба

САНАЦИЈА НА ДРВО

Belocid Plus

Belocid Plus

 • лекува веќе заразено дрво
 • уништува габички што предизвикуваат гниење и инсекти
 • дејствува и превентивно
 • содржи најсовремени биоциди
Impregnant Active

Impregnant Active

 • импрегнација за сите видови на дрво
 • штити од инсекти и од габички што предизвикуваат гниење и помодрување на дрвото
 • содржи најсовремени биоциди
 • без непријатна миризба

Сино, лакови

Interier

Interier

 • oтпорeн на маснотии, на пот и на благи средства за чистење
 • поголема механичка отпорност
 • нема непријатна миризба
 • 9 нијанси на бои
 • MIX
Exterier

Exterier

 • заштита од влага, УВ-зраци и од други штетни влијанија на околината
 • содржи конзерванс на филм, што го спречува растот на мувла и на алги на површината
 • не лепи
 • 9 нијанси на бои
 • MIX
Interier lak

Interier lak

 • има висока механичка отпорност
 • отпорни на чистење на стока, и дамки за домаќинство
 • светнати површина изглед
Belton

Belton

 • тенкослојна лазура што
 • го штити дрвото од временски влијанија
 • за надвор и за внатрешни простории
 • завршниот изглед на површината има малку матов изглед
Beltop UV Plus

Beltop UV Plus

 • заштита на дрво изложено на потешки временски влијанија
 • препорачуваме за рамки на прозорци и за врати
 • посјаен завршен изглед на површините
 • 20 стандардни тонови на бои
 • MIX
Tophybrid

Tophybrid

 • до 7 години UV заштита
 • лесно нанесување и брзо сушење
 • за отворени и за затворени простори

Насловна бои

Exterier Primer

Exterier Primer

 • основа пред нанесување на Exterier Email
 • врз база на вода
 • спречува истекување на дрвните состојки од дрвото
Exterier Email

Exterier Email

 • бела покривна боја на водна база
 • заштитува од атмосферски и од други надворешни влијанија
 • содржи конзерванс на филм, спречува растење на мувла и на алги

Лазура за посветлување

Illumina

Illumina

 • прекрива (посветлува) темни лазури
 • не е погодна за употреба како самостоен премаз
 • врз illumina може да нанесете која било светла нијанса
 • погодна за употреба надвор

Водена лакови за дрво

Interier

Interier

 • oтпорeн на маснотии, на пот и на благи средства за чистење
 • поголема механичка отпорност
 • нема непријатна миризба
 • 9 нијанси на бои
 • MIX
Exterier

Exterier

 • заштита од влага, УВ-зраци и од други штетни влијанија на околината
 • содржи конзерванс на филм, што го спречува растот на мувла и на алги на површината
 • не лепи
 • 9 нијанси на бои
 • MIX
Impregnant Active

Impregnant Active

 • импрегнација за сите видови на дрво
 • штити од инсекти и од габички што предизвикуваат гниење и помодрување на дрвото
 • содржи најсовремени биоциди
 • без непријатна миризба
Interier lak

Interier lak

 • има висока механичка отпорност
 • отпорни на чистење на стока, и дамки за домаќинство
 • светнати површина изглед
Exterier Primer

Exterier Primer

 • основа пред нанесување на Exterier Email
 • врз база на вода
 • спречува истекување на дрвните состојки од дрвото
Exterier Email

Exterier Email

 • бела покривна боја на водна база
 • заштитува од атмосферски и од други надворешни влијанија
 • содржи конзерванс на филм, спречува растење на мувла и на алги
Tophybrid

Tophybrid

 • до 7 години UV заштита
 • лесно нанесување и брзо сушење
 • за отворени и за затворени простори

масла

Belinka Oil Paraffin

Belinka Oil Paraffin

 • безбојна импрегнација
 • за заштита на дрвени делови во сауни
 • не се суши, безбојно е, без мирис и без вкус
Belinka Oil Tung

Belinka Oil Tung

 • безбојна био импрегнација
 • за заштита на дрвени елементи изложени на временски влијанија, како и на дрво за јахти или други пловни објекти
 • добро обработената површина е отпорна на вода, има свиленкаст сјај и не пожолтува со текот на времето
Belinka Oil Food Contact

Belinka Oil Food Contact

 • безбојна био импрегнација
 • за заштита и одржување на дрвени површини што доаѓаат во контакт со храна
 • импрегнацијата се апсорбира длабоко во дрвото ја и ја прави површината отпорна на вода
Belinka Oil Interier

Belinka Oil Interier

 • безбојна импрегнација
 • за заштита и одржување на внатрешни дрвени површини
 • создава тенок слој врз површината што обезбедува квалитетна заштита и пријатна, мазна површина.
 • површината премачкана со масло е отпорна на вода и брзо се суши
 • соодветно за премачкување детски играчки
Belinka Oil Exterier

Belinka Oil Exterier

 • безбојна био импрегнација
 • платформа, градинарски мебел, облоги, дограма
 • содржи агенси кои го успоруваат создавањето на мувла
 • има мирис на цитрус и брзо се суши

Други производи

Кит за дрво

Кит за дрво

 • квалитетно поправање на грешки кај дрвото
 • брзо се суши
 • четири различни тонови на бои

Корисни содржини